Hallo, welkom op mijn blog. Hier kun je zien wat ik zoal maak met mijn hobby's: Scrapbooking, Art Journaling, Stempelen, Kaarten maken, Mixed Media, etc, etc. Kijk rond, klik op foto's en laat gerust een berichtje achter. Ik lees ze graag!

vrijdag 16 juni 2017

Vintage junk journal!

Dan nu mijn nieuwe projectje! Deze maand was het mijn beurt om een challenge te verzinnen voor De Scrapheap Community op facebook! Ik heb een mood board in elkaar gezet (met foto's van mezelf ) ter inspiratie! Naar aanleiding van dat mood board heb ik dit vintage junk journal gemaakt als voorbeeld voor de challenge.
 De kaft is gemaakt van een stuk karton, waarvan ik hier en daar wat van het bovenste papier heb afgescheurd. Gesso er over en op sommige plekken wat witte crackle paste. Daarna een fototransfer gemaakt met matte gelmedium. De man op de foto is mijn overgrootvader van moeders kant, en is gemaakt in 1920! Toen langs de hele onderrand met modeleerpasta en een stencil van Donna Downey de bloemen er op gezet. Deze eerst gekleurd met sterke koffie! Daarna met distressinkt (victorian velvet en peeled paint). Het labeltje ook bewerkt met gesso en koffie, omlijnd en als laatste de tekst er op gestempeld.
 
De binnenkant van de kaft beplakt met een oude krant. Gesso er over en gekleurd met koffie. Ook alle bladzijdes gekleurd met koffie en thee! Deze zijn gemaakt van: muziekpapier, kopieerpapier, inpakpapier, kaft van een oud muziekboek, papier dat in dozen zit als opvulling en tissuepapier van Tim Holtz. Alle randen van de bladzijdes zijn met de naaimachine gestikt. Ik heb er drie stapeltjes van gemaakt en deze aan elkaar genaaid met een eenvoudige binding.
Ook de rand van de kaft rondom gestikt, waarbij ik tevens het lint heb vast genaaid. Daarna de bindingen in de kaft vast gezet met brads, zodat je er een binding uit kunt halen en weer terug kunt zetten.  Deze brads heb ik eerst bewerkt met de rust paste set van Finnabair.
Hier kun je goed de bladzijden met het stiksel zien. Ze zijn van verschillende maten en sommige zijn gescheurd in plaats van gesneden.
Nog een detailfoto. Hier zijn de crackles en de verschillende koffietinten goed te zien. Als je tussen door droogt en dan weer koffie toevoegd wordt het donkerder. Het ruikt ook heel lekker!!!

Wil je mijn mood board bekijken? Mee doen met de challenge of draag je gewoon De Scrapheap een warm hart toe? ga dan naar de community en meld je aan!

Dit junk journal zend ik tevens in naar:
The Mixed Media Monthly Challenge - #37 - A Year of Choices.
I choose #32 - Put A Stencil On It.
More Than Words: June 2017 - Main Challenge - Father & Steampunk.
The man on the transfer is my great grandfather. No gears but the hat, the mustache and rusty brads are there.
Mixed Media World: MMW#26 - Anything Mixed Media Goes.
And Creative Artiste Mixed Media Challenge Blog: #27 Anything Mixed Media Goes.

Bedankt weer voor het kijken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Xoxo.

11 opmerkingen:

 1. Wauw...wat een super gaaf project is dit, Maja!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interesting textures on this corrugated board: great grunge effects!thanks for joining us at Creative Artiste Challenge.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Just fantastic! I am in love with your wonderful vintage Junk Journal! AMAZING!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat een pracht creatie! Heel gaaf gedaan. Ik kijk met bewondering naar wat je maakt.
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. This is fabulous! Love it! Thank you for playing along with at at More Than Words!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hat ziet er echt oud en junky uit; leuk! Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, love the grungy take on this challenge. Thank you for playing along with More than Words.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Loving this terrific junk journal you have created! Very cohesive selection of supplies (love your coffee and tea treatments)!! Thank you for joining our challenge at Mixed Media World.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beautiful journal!! Love it! Thanks for joining us at More Than Words!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Great journal cover! All the best from MTW! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beautiful!!! I Love every grungy detail!!! thanks so much for sharing your wonderful work with us over at the Mixed Media Monthly Challenge blog this month!!!

  BeantwoordenVerwijderen