Hallo, welkom op mijn blog. Hier kun je zien wat ik zoal maak met mijn hobby's: Scrapbooking, Art Journaling, Stempelen, Kaarten maken, Mixed Media, etc, etc. Kijk rond, klik op foto's en laat gerust een berichtje achter. Ik lees ze graag!

zaterdag 23 december 2017

Mixed Media Playdate #9.

Hallo allemaal!
Eind november was ik bij De Scrapheap aan de beurt om de Mixed Media Playdate te geven. Ik had bedacht om met huishoudelijke spullen te gaan werken in mijn artjournal. Ik heb hier één bladzijde en twee spreads en mee gemaakt.
 De eerste pagina!
De ondergrond is een vel muziekpapier met gesso. Daarop een vel aquarelpapier die ik heb gekleurd met scheerschuim en lichtbruine arcylinkt van Amsterdam.
Zoals je kunt lezen, had ik daarop mezelf getekend door in de spiegel te kijken en niet op het papier én zonder mijn potlood op te tillen. De potloodlijnen overgetrokken met een kroontjespen en zwarte acrylinkt van Amsterdam. Met mijn linkerhand heb ik ook de tekst daarmee geschreven.
De randen van de mond gekleurd met een rood potlood en geblend met een wattenstaafje en vaseline. als laatste de pagina nog meer gekleurd met sterke koffie!
De dames die meededen met de playdate hebben inplaats van dat ze in de spiegel keken, naar hun overbuurvrouw gekeken en die getekend! Je kunt je de hilariteit wel voorstellen denk ik.
Het was erg leuk!!!
 Bladzijde twee is een spread geworden.
Hier heb ik een oude familiefoto op gewoon printpapier geprint. Deze uitgeknipt en bewerkt met babyolie! Hierdoor wordt de foto wat doorzichtig.
Op de linkerpagina eerst wat gestempeld en hier en daar wat stukjes boekpapier geplakt. Daar overheen gedroogde theezakjes geplakt met gelmedium. Waar de theezakjes elkaar overlappen krijg je een mooi patroon van licht en donker.
Op het midden van de bladzijde wat gesso aangebracht met een pasje, en ook wat op de bladzijde er naast. Over de gesso een gestanste label van Tim Holtz. Toen met een pipet en sterke koffie een slingerpatroon gemaakt over beide bladzijdes. Idem met een witte Sharpie. De foto met gelmedium, afplaktape en washitape op het label geplakt.
Dezelfde foto maar dan een maat groter aan de achterkant gekleurd met een gewoon potlood. Met de goede kant naar boven op de tweede bladzijde gelegd en met een balpen de mensen omlijnd. Door de druk van de balpen en het potlood aan de achterkant worden de  lijnen overgebracht op de bladzijde. Het werkt als carbonpapier.
Deze lijnen met mijn vinger uitgeveegd en nog een beetje aangezet met een zwart aquarelpotlood, zodat ze wat donkerder worden. Iedereen genummerd met kleine cijferstempels.
Op de linker en rechterpagina met gel medium en een stecil van Tim Holtz bloemen aangebracht. Op de linkerpagina heb ik het met een droge kwast en gesso wat zichtbaarder gemaakt.
Family geschreven met een zwarte Uni-Posca pen en gewoon potlood. Dan nog de namen gestempeld met kleine letterstempeltjes en Archival inkt. Hier strookjes van geknipt en opgeplakt met gelmedium. Met het pipet nog wat koffievlekken en toen was de spread klaar!
Note: Op deze foto waren mijn overgrootmoeder en overgrootvader 50 jaar getrouwd!

Deze spread zend ik tevens in naar:
More Than Words: December Challenge - Family and Numbers.
Inspiration: I love my family and i love our old family pictures.
Creative: I used numbers to indicate everyone.
ART JOURNAL JOURNEY: Let's Celebrate.
De laatste. Ook een spread. 
Eerst beide pagina's bewerkt met gesso. Op de linker bladzijde "lucht" gecreeërd met blauwe sprayinkt, afwasmiddel en een rietje. De zon gemaakt door in een wc rol gele inkt te spuiten. 
Het huis getekend op aquarelpapier, het dak rood geverfd, de ramen ook met de blauwe inkt en afwasmiddel, de rest van het huis bruin. 
Met versamark, een stempel van Tim Holtz en clear embossing bakstenen gestempeld. 
Wat randen en delen van het dak en huis bewerkt met vaseline en toen alles met een kwast wit geverfd. Gedroogd en er met een keukenrol overheen geveegd. Waar de vaseline zit veeg je de witte verf er weer af. Hierdoor krijg je een shabby look. 
Daarna een printpapiertje op het huis gelegd, en dat gestreken met een strijkijzer. Door de warmte trekt de clear embossing in het printpapier en komt de bruine ondergrond weer tevoorschijn. 
Onder aan de bladzijde een paar gedroogde theezakjes opgeplakt met gelmedium. Dan het huis opgeplakt. Het label van een theezakje dient als schoorsteen. 
Met wat thee die uit de zakjes kwam heb ik een soort van "tuin" gemaakt. Dit kun je gewoon mengen met gelmedium en dan met een spatel aanbrengen. De gelmedium droogd transparant op.
 Als laatste de pagina afgewerkt met een tekststempel, washitape, witte Sharpie, potlood en koffie.

De rechterpagina na de gesso bewerkt met gele Dylusions sprayinkt, distressoxides: Fired Brick, Black Soot en koffie. 
Van de foto (originele) eerst de randen licht opgeschuurd, dan gedompeld in chloorwater! Twee dopjes chloor in een bakje water. Als je met je vingers voorzichtig over de foto gaat (in dit geval de achtergrond, die wilde ik weg hebben) zie je eerst de blauwe kleurstof verdwijnen, dan het rood en dan het geel. Tussen het rood en geel hou je de foto een minuut of vijf onder stromend water. Wel doen want het chloor werkt nog een tijdje door! Dan laat je de foto opdrogen en heb je een hele aparte foto waar je op kunt schrijven, doedelen, etc.... 

Note: De eerste keer dat ik een foto met deze techniek bewerkte had ik iets te veel chloor in het water gedaan. Ik dompelde mijn foto onder en had alleen nog maar een wit velletje over! Hilarisch!!!
Carola, éen van de dames op de playdate had een foto afgedrukt door de Hema, daar kon je een hele fles op gooien en er gebeurde.......... helemaal niks! Ha,ha,ha! 
De bladzijde verder nog afgewerkt met tekst (ook geschreven met de kroontjespen), washitape, afplaktape, hartjesstempel, witte Sharpie, zwarte Uni-Poscapen en de circels gestempeld met een wc rol, dopje van sprayinkt en zwarte verf!

Deze spread zend ik in naar: 
Scrapki-Wyzwaniowo: December Challenge 2017 - Splashes.
Mixed Media Place: December Challenge - Moodboard.

Voordat ik het huis opplakte heb ik eerst fotootjes van onze huisgenoten (twee honden, Aivy en Bones en twee katten, Kaya en Willow) achter de ramen en deur vastgeplakt!

Zo pfff. een flinke blogpost deze keer! 

Bedankt voor het kijken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Xoxo.

19 opmerkingen:

 1. Das sind wunderschöne Journals, toll ausgedacht undfantasievoll gestaltet!
  Ich wünsche dir Frohes Weihnachtsfest und ein gutes neues Jahr 2018!
  Lieben Gruss Elke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw...wat een heerlijke lange post vol met leuke en originele projecten, Maja. Ziet er allemaal zo super gaaf uit met al die diverse technieken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. You make such beautiful journal pages, Maja. They are all beautiful. I love the way you identified your family and the drips on the page, too. Of course, I am especially impressed with your entry for Art Journal Journey. I love interactive pages and the windows that open are simply fantastic. I can't say enough about the beautiful journal pages you create. Thanks for sharing all, but also thanks for sharing the spread for Art Journal Journey with us today. Happy Holidays, too.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amazing Journal pages Maja! So beautiful and so artsy!
  The interactive pages are absolutely GORGEOUS!
  You made us happy to share your art with us at ART JOURNAL JOURNEY!
  Very Merry Christmas to you and your family!
  oxo Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh my goodness - these are amazing! I LOVE all of these! Your unique techniques are incredible and I love your interpretation of our challenge. So glad you could join us at More Than Words in this busy month.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I read your detailed description of how you made the AJJ with astonishment. There are so many different and clever ideas! How you made the sky, how you made the sun. The garden from teabags and then the tea. The way you used chlorine to get these great effects. And then opened the windows to reveal the inhabitants of the house! - just tremendous!
  Thank you so much for this entry to the Celebration at AJJ. I loved seeing it and reading how you made it.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Now now, wat een geweldige collectie !! Ik vind jouw design helemaal prachtig !! Ben ik bij dat je me doet aan de challenge van More Than Words !! Beste wensen voor 2018.. Groetjes Heike

  BeantwoordenVerwijderen
 8. this is really gorgeous !! Thanks for playing with us at More Than Words !!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Really touching works, great idea. Thank you for joining us at scrapki-wyzwaniowo challenge :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. WOW!!! Gorgeous pieces of Art. Love your take on the More Than Words Challenge. Thanks for playing along.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Very fabulous work! Your style is so unique! Thank you for playing along with us at More Than Words!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fantastic journal pages! You have such a unique style! Love them! All the best from MTW! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Amazing page. Thank you for playing along with us at More Than Words!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow! very interesting projects!!!!Thank you for joining us at MMP challenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lovely projects! so unique too - love them. Thank you for playing along at MMP xx

  BeantwoordenVerwijderen
 16. So cool! Thank you dear for joining us at MMP challenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Your blog was absolutely fantastic!
  Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
  Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents.
  หนังฝรั่ง

  BeantwoordenVerwijderen